. . . m a d e n o    m e e t i n g

... wanneer 06/03/2004
... locatie Madeno te Oude Tonghe (NL)
... organisator Alfa Romeo 156 Club en Madeno
... wat meeting bij Madeno, een van de beste/bekendste Alfa tuners in Nederland
... agenda verwelkoming, uitgebreidde uitleg over wat Madeno kan betekenen voor je Alfa 156 en voorbeeld van een run op de testbank

... verslag
Eindelijk tijd voor de eerste echte meeting met de Alfa Romeo 156 Club, een bezoek aan Madeno, één van de beste en meest bekende Alfa Romeo tuners in Nederland. We werden er hartelijk verwelkomt door de mensen van Madeno met koffie en gebak en konden meteen wegkwijlen bij al het moois uit de Madeno stal.
Leo Van Der Maden legde ons haarfijn en uitvoerig het aanbod van Madeno uit, zowel tuning van onderstel, motor, versnellingsbak, uitlaat als optische tuning kwam aan bod.
Na de middagbreak was het tijd voor het echte werk. Uit de aanwezigen trok een onschuldige hand 1 nummerplaat. De gelukkige - in dit geval Scorpio Loco - mocht zijn Bella op de testbank zetten voor een testrun. De professionele kerels van Madeno werken heel nauwkeurig, de auto wordt met spanriemen gezekerd op de grond (is ook nodig natuurlijk, want je wil niet dat er een auto op full speed van de testbank afrijdt), een afzuigsysteem voor de uitlaatgassen en een grote ventilator om de motor van genoeg frisse lucht te voorzien.
Omdat er na de eerste testrun van Scorpio Loco zijn Bella nog wel even tijd was, stemde Karel dk in om zijn 156 GTA SW nog even los te laten op de rollen. Dit was echt de kers op de taart. De 3.2 V6 leverde 270 pk en een koppel van 230 Nm, de fantastische sound krijg je er gratis bij !!
Nadien nog even iets gaan eten samen met een aantal andere leden, en dan het hotel opgezocht. Ja, aangezien er op zondag een rondrit gepland stond bleven we er voor de handigheid overnachten.

... potd


de Alfa 156 GTA SW op de testbank bij Madeno

... foto's
bij Madeno heb ik zelf geen foto's gemaakt, voor foto's zie het "Alfa Romeo 156 Club" fotoboek
als je wil weten hoe een 156 GTA klinkt die volgas doorheen al z'n versnelling loopt ... check this out (met dank aan Wesley)

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting