. . . a r 1 5 6 c     a r d e n n e n r i t

... wanneer 13/03/2005
... locatie omgeving van Spa (BE)
... organisator de Alfa Romeo 156 Club . NL
... wat Alfa Romeo 156 toerrit in België
... agenda toerrit doorheen een stukje van de mooie Belgische Ardennen

... verslag
Na de nieuwjaarsreceptie (waar ik zelf niet bij kon zijn) was dit de eerste echte meeting van 2005, het meetingseizoen is hiermee meteen op gang gefloten. Tevens zorgde ik, samen met Toon, voor de organisatie van deze meeting.

Op de verkenningsrit een week vroeger werden we geconfronteerd met een half metertje sneeuw waaronder onze mooie Ardennen nog ergens verstopt zaten. Gelukkig was de sneeuw een week later al een beetje geminderd en waren de wegen absoluut sneeuwvrij. We konden dus met een gerust hart sturen over het Belgische asfalt.

Onze route startte in Malmedy centrum, maar er werden zoals het de gewoonte is reeds vanaf Antwerpen en Diepenbeek colonnes gemaakt. Eenmaal in Malmedy centrum de laatste aangepikt hadden begon de route. Eerst een stukje snelweg tot in Sankt-Vith, en dan via de alternatieve wegen naar Vielsalm, Trois Ponts, Stavelo, langs het circuit van Francorchamps en zo naar Spa. Zeker een mooie route, die we uiteindelijk in de buurt van Stavelot in een plaatselijk frietkot afsloten.

Op de terugweg leek de snelweg zelfs een beetje Francorchamps te zijn ;)
Voor zover bekend vond iedereen het een geslaagde meeting én voor herhaling vatbaar.

... potd


... foto's
pics zijn te vinden in het fotoalbum van de AR156C

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting