. . . d i j k e n r i t

... wanneer 27/03/2005
... locatie Zuid Beveland / Zeeland (NL)
... organisator de Alfa Romeo 156 Club . NL, Alfa Romeo 166 Club . NL en de Squadra Zeelanda
... wat toerrit over de dijken
... agenda toerrit in 'de zak' van Zuid Beveland in Zeeland

... verslag
In 2004 was er al een meeting geweest in het mooie Zeeland met eveneens een toerrit. Dat was iedereen zeer bevallen dus hadden we het idee om dit ook in 2005 maar weer eens op poten te zetten. De Squadra Zeelanda was wederom van de partij en ook de (pas 3 maand oude) Alfa Romeo 166 Club kwam op de proppen, dat de 156 club er ook weer bij was hoeven we natuurlijk amper te vermelden :)

Na een rustige meet en greet bij het beginpunt nabij Kapellen gingen we van start doorheen de rustige en mooie wegen en dijken van Zuid Beveland. Op geregelde tijdstippen stopten we even voor een snelle fotoshoot en om de omgeving nog meer tot z'n recht te laten komen. Gelukkig was het weer redelijk goed, alleen spijtig van de mist boven het Scheldewater, maar we bleven gespaard van de regen (op een paar druppels na op het einde van de rit)

De rit bracht ons via o.a. de schaapskooi, doorheen schilderachtige dropjes naar het industriegebied (mét kerncentrale) nabij Vlissingen. Het einde van de rit was een typisch Hollandse windmolen, mét even wat parkeerchaos. Tja, 30 Alfa's raak je niet zomaar ergens kwijt.

De dag sloten we af met een portie vis bij een Vlissings restaurant midden in de duinen, waar we tussen pot en pint al gauw beslisten dat dit voor herhaling vatbaar is. Zeeland, we will come back !!!

... potd


... foto's
pics zijn te vinden in het fotoalbum van de AR156C
het fotoalbum van de AR166C
en bij de Squadra Zeelanda

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting