. . . h a s p e n g o u w r o u t e

... wanneer 16/05/2005
... locatie streeks van Haspengouwen (BE)
... organisator Cosa Nostra
... wat toerrit doorheen Haspengouw
... agenda toerrit gecombineerd met bezoek aan stroopstokerij en bierbrouwerij

... verslag
Dit is de eerste officiële toertocht van Cosa Nostra, een club van een paar 'Italian Car' rijders. Ik ken de club (met basis in Limburg) nog maar pas, maar was meteen gecharmeerd van hun eerste meeting/toertocht. De opkomst was vrij beperkt (6 wagens) maar alle begin is moeilijk ;)

Startpunt was Lummen vanwaar we via een combinatie van 2 toeristische Haspengouwroutes en wat eigen invullingen van Cosa Nostra rond de middag aankwamen op Chateau De La Motte (www.chateaudelamotte.com) in Groot-Gelmen. Even tijd voor een verfrissing en voor een hapje eten.
Na de middag - en in het gezelschap van een zalig zonneke - ging de tocht verder richting Vrolingen, met een bezoek aan een ambachtelijk stroopstokerij (www.stroopvrolingen.com) en vervolgens naar Kerkom waar we een bezoek brachten aan ambachtelijke bierbrouwerij (www.brouwerijkerkom.be).

En zo zijn hebben we weer een stukje Vlaams landschap toegevoegd aan onze kennis ;) Zeker een mooie route doorheen een mooie streek met de boomgaarden langs de heuvels. Goed georganiseerd en m'n complimenten aan de Cosa Nostra girls and boys, dit smaakt naar meer (en dan heb ik het niet alleen over de stroop en het bier :D)

... potd


... foto's
mijn pics zijn hier te vinden

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting