. . . t o e r t o c h t     a r d e n n e n

... wanneer 11/06/2005
... locatie 'onze' Ardennen (BE)
... organisator Cosa Nostra
... wat toertocht door de Ardennen
... agenda een route uitgestippeld door Waalse toeristische dienst in het kader van het einde van WO II

... verslag
Alweer de tweede meeting van Cosa Nostra, deze keer met een toertocht in de Ardennen. Spijtig genoeg waren we maar met 3 Alfa's aan het vertrek, maar dat neemt niet weg dat we ons geamuseerd hebben.
Vanaf Lummen ging het eerst over stuk snelweg, maar al snel verlieten we de snelweg en gingen we over op de veel mooiere alternatieve routes. Eerste stop was het militaire kerkhof van Henri La Chapelle waar een 7800 Amerikaanse militairen een wit kruis staan hebben. Rust en stilte ...
We zetten de weg voort richting Eupen, een bezoek aan het museum van chocolademaker Jacques was het idee, maar het museum is in de zomermaanden niet geopend op zaterdag :s Dan maar doorgereden en via Butgenbach en Sankt Vith naar Vielsalm gereden waar we een bezoek brachten aan een soort van museum over de legenden van Vielsalm. Daarna via wat kleinere dorpjes naar het eindpunt La Gleize gereden. Daar even een blik geworpen op een oude tank die daar staat en vandaar via prachtige slingerwegen richting Spa gereden voor een verfrissend drankje.
Ondanks de vele onverwachte obstakels (monovolumes, wielertoeristen, opgebroken wegen en een flippende GPS) was het een zeer aangename dag ! thnx aan Marino van Cosa Nostra voor de ambiance ;)

... potd


... foto's
pics van deze dag zijn hier te vinden

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting