. . . b a k k i e     &     b i e r t j e

... wanneer 26/06/2005
... locatie Limburg (NL)
... organisator Alfa Romeo 156 Club
... wat bakkies kijken en biertje proeven
... agenda bezoek aan een automuseum, verbindingsrit en bezoek aan Alfa bierbrouwerij

... verslag
Voor deze officiële clubmeeting hadden we afspraak in het Zuiden (van Nederland), nl provinvie Limburg.
Afspraakpunt was AutomusA in Bergeyk. Op het eerste zicht een gewoon automuseum, maar het speciale hier is dat elke auto uit het museum gewoon te koop is ... 't is er wel duur winkelen tussen de Rolls'en, Ferrari's, Chevy's en ander blinkend spul (inclusief een paar Belgische Minerva's).
Op de middag hadden we mooi tijd om iets achter de kiezen te werken en om nog ff op de parking te genieten van onze Bella's in het mooie zonlicht.

Al gauw vertrokken we met de colonne voor een verbindingsrit naar Schinnen, waar een bezoek met rondleiding aan de Alfa Bierbrouwerij op de agenda stond. Naar Limburgse gewoonte werden we ontvangen met koffie en gebak. De korte verwelkoming door de gids werd gevolgd door een filmpje met wat basisinfo over de bieren die er gebrouwen worden. En dan de echte rondleiding : eerst de bron waar het bronwater wordt bovengehaald, en vervolgens een rondleiding door de volledige brouwerij. Als afsluiter ging het richting proeflokaal waar we konden genieten van een fris biertje. En wonder boven wonder ... het Alfa Pilsbier mag gedronken worden, het valt niet te vergelijken met de andere brouwsels van Nederlandse afkomst dat ze soms bier durven noemen. Het bier is dus de naam Alfa waard ;)

Daarna nog even een mini kratje gekocht om ook thuis nog eens te proeven en voor we de weg naar huis opgingen nog even poseren voor een groepsfoto onder de Limburgse zon.

... potd


groepsfoto voor de Alfa Brouwerij

... foto's
pics van deze dag zijn te vinden in het fotoalbum van de club

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting