. . . f r a n s     v l a a n d e r e n

... wanneer 23/07/2006
... locatie Frans Vlaanderen
... organisator Cosa Nostra
... wat daguitstap richting Frans Vlaanderen
... agenda colonneritje en een beetje den toerist uithangen

... verslag
Het mooie weer bracht ons deze keer richting Frans Vlaanderen, dat is de streek in Noord Frankrijk, ter hoogte van West-Vlaanderen. Kortweg de strook heuvelachtig gebied tussen grofweg Duinkerke en Rijsel.
In de voormiddag verzamelden we met z'n zevenen - een mooi rijtje aan Italiaans materiaal : 2 Alfa 33's, een 147, een 164, een 156, een Maserati Biturbo cabrio en een Ferrari 355 - en de eerste 120 kilomters namen we vanuit Vlaanderen nog de snelwegen. Eenmaal de grens met Frankrijk in het vizier kwam gingen we over tot de plezantere baantjes. Het landschap is er mooi en heuvelachtig en de wegjes waren meestal in goede staat. We konden dan ook van tijd tot tijd eens het gas induwen voor het vlottere bochtenwerk :)
Na 's middags wat gegeten te hebben was het tijd voor een 'cultureel verantwoord' moment. Deze streek speelde een grote rol in de WOII en er zijn dan ook her en der militaire begraafplaatsen. Wij kozen echte rom een kijkje te gaan nemen bij een oud bolwerk waar V2 raketten geprepareerd en gelanceerd werden. Een enorme grote bunker die na een paar honderd bommen toch we wat schade geleden had.
Na het bezoek was het al laat in de namiddag geworden en was het tijd om stilaan terug te keren richting homegrounds waar met een aatal die-hards de avond afsloten met een lekker gelato.

Echt een mooie uitstap naar een redelijk onbekende streek, maar zeker een bezoek waard.

... potd

... foto's
foto's volgen nog :)

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting