. . . 4 - l a n d e n r i t

... wanneer 13 en 14/10/2008
... locatie NL - D - LUX - BE
... organisator Alfa Romeo 156/159 Club
... wat 2-daagse toertocht doorheen 4 landen

... verslag

zaterdag 13/10

plaats van de afspraak was ergens een parking in een bos in de buurt van Breda. De opkomst viel wat tegen, want in totaal zouden we slechts met 4 auto's toeren. En het begin was slechts met z'n 2en. Maar dat nam niet weg dat we er zin in hadden. Vanuit omgeving Breda gingen we binnendoor - en ook deels door België - via mooie wegen naar het Nederland Limburgse Echt, waar er op dat moment ook een sleuteldag van de club gaande was. Daar natuurlijk even gestopt voor een natje, droogje en plaspauze en om Bella nr 3 te laten aansluiten. De weg verliep van in Echt door naar de omgeving Aken, alweer doorheen mooie wegen, door velden en bossen, waar we een gezellig hotelletje geboekt hadden. Het weer was mooi, dus we namen het terras in ... en zagen dat we het goed hadden.
Tegen het avondeten sloot nummer 4 aan, en waren we compleet voor het avondeten waar lachen toch wel redelijk centraal stond. Na het eten nog even de plaatselijk horeca bezocht (wat de een al beter beviel dan de andere)

zondag 14/10

Nadat de langslapers eindelijk op waren en ook hun ontbijt verorbert hadden, konden we weer gaan rijden. Eerst een stuk snelweg, om snel richting de Moezelstreek te komen. Vanuit Cochem volgenden we de kronkelende meanders van de Moezel, dwars doorheen de kilometers druivenranken die in hun herfstkleuren lekker stonden te genieten van een zonnetje. Onderweg nog even gestopt op een terrasje en daarna weer verder. Helaas moesten we de route inkorten, doordat we 's ochtends wat later vertrokken waren dan voorzien en onderweg ook nog wat vertraging hadden opgelopen zaten we te ver achter op schema. Gelukkig bracht de wegenkaart en de GPS een mooi alternatief : vanuit Bernkastel binnendoor totdat we bij de Belgische grens op de mooie snelweg E42 aansloten. Hasselt kwam in zicht en dat was ook de eindplaats, waar we dan ook nog iets gingen eten.

Ook al was de opkomst beperkt, we hebben ons fantastisch geamuseerd én voor herhaling vatbaar in 2008 !

... potd


tussen de druiven langs de Moezel

... foto's

de foto's kan je hier vinden

vorige meeting | meeting overzicht | volgende meeting